MAGYAR CUKRÁSZ IPAROSOK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

 

cee mcioi small2

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Autentikus környezetben mutatkozik be az

ÉDES KIEGYEZÉS süteménykollekció

Időpont: 2017.10.18 szerda 15:00

Helyszín: Korona cukrászda (1014 Budapest, Dísz tér)GIP21078 smallerGIP20786 smaller

GIP20836 smaller

       

ÉDES KIEGYEZÉS

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Kiegyezés 150 éves évfordulójának emlékére egy süteménykollekcióval eleveníti fel a Monarchia tradicionális édességeit.

„2017-ben egy olyan esemény 150. évfordulója lesz, amely páratlanul sikeres ország építő időszak előtt nyitotta meg az utat. Az 1867-es kiegyezést követő évtizedek a magyar felemelkedés csodálatos korszakává váltak. Nyugatos polgárosodásunk aranykora ez. Eredményeit azóta is csodálja a világ. Fővárosunk, városaink ekkor nyerték el mai arculatukat, ekkor épült ki út- és vasúthálózatunk, ekkor erősödött meg népiskolai rendszerünk. A magyar ipar, a magyar mezőgazdaság, a magyar tudomány sokak által irigyelt világraszóló eredményei mindenkit ámulatba ejtettek..." Ez a méltatás hangzott el a kiegyezés kapcsán Áder János Újévi köszöntőjében.

Nekünk, cukrászoknak valóban ez az időszak hozta el a fejlődést. Európa kapui megnyíltak és számos céhlegény indult felfedező körútra. A vándorlás azonban kétirányú volt, elég, ha a leghíresebb cukrászdánkra, a Gerbeaud-ra utalunk. Ízek, receptek vándoroltak a birodalom határain innen és túl.
A jelenkor legkiválóbb magyar cukrászai a Belle Époque, vagyis a boldog békeidők ízeit, zamatát zárták egy dobozba, összegyűjtve a századforduló cukrászati remekeit.

Az ÉDES KIEGYEZÉS kollekció 6 darab desszertből áll, 3 magyar, 3 osztrák korabeli sütemény receptjeit aktualizálja, modern köntösbe öltöztetve. A receptek standardizáltak, a résztvevő cukrászdák kötelesek a leíráshoz és az előírt méretekhez alkalmazkodni.

A kollekciót értékesítő cukrászdákban egységes plakát és szóróanyag kerül kihelyezésre.

A sütemények receptúráját, elkészítésének szakmai felügyeletét az Ipartestület vállalta, ezáltal biztosítva azt, hogy a kezdeményezésben résztvevő cukrászdákban ugyanaz a minőség kerüljön a vendég elé.

Az ÉDES KIEGYEZÉS kollekciót 2017. november 8-tól lehet megvásárolni. A résztvevő cukrászdák listáját az Ipartestület honlapján lehet majd megtekinteni, mely reményeink szerint folyamatosan bővülni fog.


Kívánjuk, hogy megízlelve a finomságokat, megelégedéssel csak annyit mondjon:

„Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!”

Vissza a tetejére