MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Események

ÉB logo

A Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban is meghirdeti az „Év Bejglije” versenyt, ami most már az adventi hagyományunknak mondható.

AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY KIEMELT TÁMOGATÓJA:  skoda wordmark logo

A verseny célja a kézműves bejgli népszerűsítése, hogy a verseny publicitása révén a fogyasztók jobban megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket.

A versenyre kizárólag cukrászdák/kávéházak/éttermek/kézműves pékségek nevezhetnek, magánszemélyek nevezését sajnos nem tudjuk fogadni. A nyertesek ünnepélyes díjátadását sajtótájékoztató keretében tartjuk.

A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, melyből a bejglire vonatkozó részt a versenykiíráshoz mellékeljük.

A versenyre három kategóriában lehet nevezni.

Verseny kategóriák: 

1. kategória: „Hagyományos diós bejgli”

Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a dió. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m).  A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.

2. kategória: „Hagyományos mákos bejgli”

Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a mák. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m).  A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.

3. kategória: „Ínyenc bejgli”

Ebben a kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehet nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában a felhasználható anyagok között. (pl. dió, mák, gesztenye, gyümölcs és gyümölcskészítmények, kakaó- és csokoládétermékek, fűszerek, citromhéj, mazsola, méz, olajos magvak, tej és tejtermékek).

Ebbe a kategóriába tartoznak a vegyes töltelékű (pl. meggyes-mákos, diós-szilvás stb.) bejglik is.

A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként maximum kettő bejgli nevezhető a kategóriában.

A versenyen való részvétel és szabályok:

  • A nevezett termékek minden kategóriában egységesen 500 g tömegűek lehetnek.
    (+/- 3% tűréshatárral)
  • A nevezéskor a nevezési laphoz mellékelni szükséges az elkészítendő termék pontos receptjét, technológiai leírását. Minden nevezett termékhez a pontos receptet kell leadni! A recepteket a zsűri az értékelés előtt ellenőrzi, a kiírásnak nem megfelelő termékeket nem értékeli!
  • Recept nélkül a nevezés érvénytelen, a recepteket a zsűrizés helyszínén megadni már nem lehet!
  • A díjazott termékek készítői tudomásul veszik, hogy a termék receptjét az Ipartestület jogosult tagjai számára átadni.
  • A díjazott termékek receptjét az Ipartestület a Mester Cukrász magazinban megjelentetheti.

Nevezési díj:        

A nevezési díj ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 10.000 Ft+ÁFA/termék. (bruttó 12.700 Ft/termék)

A nevezési díj nem ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 20.000 Ft+ÁFA/termék. (bruttó 25.400 Ft/termék)

A nevezések beérkezési határideje: 2023. november 19.

A nevezési díjról számlát állítunk ki, melyet a Mestercukrász Kft. K&H Bank 10402166-50526785-84821001 számú számlájára kérünk befizetni/átutalni a számla kézhezvétele után. A nevezési díj befizetésének hiányában a nevezés érvénytelen. 

Nevezni a kitöltött és aláírt nevezési lap következő e-mail címre történő elküldésével lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nevezési lap a cikk alján letölthető. 

MCI logó fehér

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Cukrász Ipartestület őszi szakmai napjára, mely szervezetünk évente két alkalommal megrendezett, hagyományos szakmai fóruma.

Helyszín: ANDRETTI KÁVÉZÓ - 1047 Budapest, Váci út 13.

Időpont: 2023. október 30. (hétfő)

Érkezés, vendégvárás: 9:30

A szakmai nap programja:

10:00-10:30 A BKIK tájékoztatója a szakképzési munkaszerződés rendszerében és elszámolásában történt változásokról - Előadó: Varga Zoltán, a BKIK szakképzési vezetője

10:40-11:10 Budapest 150 torta pályázat nyertes tortájának bemutatása és kóstolója - Kampány ismertető, receptekhez hozzáférés ismertetése

11:20-11:50 Különleges HARRER bean-to-bar csokoládék bemutatója és kóstolója - Előadó: Harrer-Abosi Beatrix - Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Sopron

12:00-12:30 Hírek és érdekességek az MI-ről (mesterséges intelligenciáról) - Hivatalos Informatikai Partnerünk, a Parola Kft előadása - Előadó: Kácsor András

12:30-13:00 Hivatalos Kiemelt Támogatónk, az IREKS-STAMAG KFT bemutatója - Ünnepi sütemények és vegán desszertek. Szakképzés híreink.

13:00-14:00 Ebédszünet – minden kedves résztvevőt finom pizzával, kávéval, üdítővel kínálunk Ezüst Fokozatú szponzorunk, az Andretti Üzletház jóvoltából

14:00-14:20 A 2023-as ÉV FAGYLALTJA: Sütőtökös mandula, dió variációkkal – bemutató és kóstoló - Somodi János – Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő

14:20-15:00 FÓRUM – interaktív beszélgetés aktuális kérdésekről - Erdélyi Balázs, Selmeczi László

A részvétel tagjaink számára díjtalan, de regisztráció köteles. Egy tagvállalkozástól max. 2 fő jelentkezését tudjuk fogadni!

Kérjük, 2023. október 26-ig regisztrálják részvételi szándékukat a résztvevők létszámának megadásával a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Várjuk Önöket szeretettel!

 

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére