MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Magyarország Tortája 2019

2019-ben a Boldogasszony csipkéje lett Magyarország Tortája

Idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a kitüntető címet.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Évről-évre egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Idén 31 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája címre.

A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, majd újrakóstolják a döntős tortákat és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.

A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kell elkészíteniük a tortákat, melyeket szakmai szempontok alapján pontoznak.

Így születik meg a győztes, mely idén nem más, mint a Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert.

MOT egesz feher

MOT szelet copy fehér

MOT egyutt feher

Fotó: bykapas.com

Magyarország Tortája 2019 fázisfotók a bővebbenre kattintva megtekinthetők:

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére