MAGYAR CUKRÁSZ IPAROSOK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

Hírek, információk

Karacsonyi

Kedves Tagjaink és Partnereink!

A 2021-es év is tartogatott nem várt nehézségeket minden ágazati szereplő számára, de az Ipartestületünk körébe tartozó cukrász vállalkozások továbbra is sikerrel vették az akadályokat – és visszajelzéseik alapján – ebben szervezetünk segítsége, a szakma sikeres érdekképviselete, valamint szakmai programjaink is jelentős szerepet játszottak.

Programjainkat az aktuális vírushelyzet függvényében némileg módosítva ugyan, de nagy érdeklődés mellett sikerült megtartanunk, valamint székházunkban és tanműhelyünkben is további jelentős beruházásokat hajtottunk végre.

Számos extra programot valósítottunk meg és tanműhelyünk is dübörgött, leginkább az őszi időszak folyamán.

Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a rendkívül intenzív 2021-es évet is megerősödve és - mind a tagságunk, mind partnereink részéről - eddig soha nem tapasztalt támogatottsággal zárjuk.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az Ipartestületi iroda 2021. december 20. – 2022. január 5. között szabadság miatt zárva tart.

E-maileket is csak nagyon korlátozottan olvasunk ebben az időszakban.

Sürgős esetben a https://cukraszat.net/magunkrol/kapcsolat menüpontban megtalálható mobil elérhetőségeinken tudnak minket elérni.

Az Ipartestület Elnöksége nevében Áldott Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván Önöknek

Pécsváradi Aliz megbízott asszisztens

Erdélyi Balázs szakmai elnök

Selmeczi László társelnök

Advent Gyöngye, diós, mákos – Az Év Bejglije verseny eredményei

ÉB logo

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt.

Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén az Ipartestület kezdeményezett.

„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Ebben a kategóriában indulhattak a vegyes töltelékű, különleges bejglik is.

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.

Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek. Kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

 INM5387inyenc ss  INM5420dios ss  INM5436makos ss

Íme a versenyeredmények:

ÉB logo

A Magyar Cukrász Ipartestület 2021-ben is meghirdeti az „Év Bejglije” versenyt.

A verseny célja a kézműves bejgli népszerűsítése, hogy a verseny publicitása révén a fogyasztók megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket.

A nyertesek ünnepélyes díjátadását sajtótájékoztató keretében tartjuk.

A versenyre kizárólag cukrászdák/kávéházak/cukrászatok nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem tudjuk fogadni.

A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, melyből a bejglire vonatkozó részt a versenykiíráshoz mellékeljük.

A versenyre három kategóriában lehet nevezni.

Verseny kategóriák:

1. kategória: „Hagyományos diós bejgli”

Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a dió.

A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m).  A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.

2. kategória: „Hagyományos mákos bejgli”

Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a mák. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m).  A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában

3. kategória: „Ínyenc bejgli”

Ebben a kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehet nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában a felhasználható anyagok között. (Pl. dió, mák, gesztenye, gyümölcs és gyümölcskészítmények, kakaó- és csokoládétermékek, fűszerek, citromhéj, mazsola, méz, olajos magvak, tej és tejtermékek).

Ebbe a kategóriába tartoznak a vegyes töltelékű (pl. meggyes-mákos, diós-szilvás stb). bejglik is.

A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként maximum kettő bejgli nevezhető a kategóriában.

A versenyen való részvétel és szabályok:

  • A nevezett termékek minden kategóriában egységesen 500 g tömegűek lehetnek.
  • A nevezéskor a nevezési laphoz mellékelni szükséges az elkészítendő termék pontos receptjét, technológiai leírását. Minden nevezett termékhez a pontos receptet kell leadni! A recepteket a zsűri az értékelés előtt ellenőrzi, a kiírásnak nem megfelelő termékeket nem értékeli!
  • Recept nélkül a nevezés érvénytelen, a recepteket a zsűrizés helyszínén megadni már nem lehet!
  • A díjazott termékek készítői tudomásul veszik, hogy a termék receptjét az Ipartestület jogosult tagjai számára átadni.
  • A díjazott termékek receptjét az Ipartestület a Mester Cukrász magazinban megjelentetheti.

Nevezési díj:             

A nevezési díj ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 6.000 Ft + ÁFA/termék.

A nevezési díj nem ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 12.000 Ft + ÁFA/termék.

A nevezések beérkezési határideje:            2021. november 10.

Kedves Kollégák!

Most kaptuk a hírt a gyászoló családtól, hogy Valencsics Emil mestercukrász, az Emil cukrászda alapítója életének 82. évében, hosszas betegeskedést követően 2021.09.21-én csendesen megpihent.

Utolsó útjára 2021. szeptember 24-én pénteken 16:00 órakor kísérik a Pilisszántói Temetőben.

Valencsics Emil Valencsics Emil gyászjelentés

Őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak, Emil Bácsi emlékét örökké megőrizzük!

 

sc nek2020 1803 11 500x500mm iec logo MCI logó fehér 

Kedves Tagjaink!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete pályázatot hirdetett a 2021. szeptember 5-12. között Magyarországon megrendezésre kerülő, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hivatalos süteményének megalkotására. A pályázatot a NEK Titkárság jóváhagyásával és közreműködésével bonyolítottuk le.

A nyertes sütemény az „Egy falat mennyország” lett, melyet Karl Zsolt dunaharaszti cukrász mester készített.

Kérjük Önöket, hogy a csatolt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) jelentkezzenek a sütemény készítésére.

A kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldése után a jelentkezőknek e-mailen elküldjük a receptet.

A süteményt 2021. szeptember 3-tól lehet árusítani.

A „NEK sütemény” értékesítésére jelentkező cukrászdák egyben azt is vállalják, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus időtartama alatt, 2021.09.05-09.12. között egy tetszőleges alkalommal, a székhelyük környékén lévő templomban tartott római katolikus misén résztvevő híveket egy-egy darab csomagolt NEK süteménnyel a misét követően, a templom bejáratánál karitatív módon megkínálják.

 

MEGHÍVÓ A MAGYAR CUKRÁSZ IPAROSOK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETÉNEK 2021. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRE

Kedves Tagjaink és Partnereink!

Szeretettel invitáljuk Önöket éves Közgyűlésünkre.

Sajnálatos módon a pandémia az idei évben meghiúsította Közgyűlésünk szokásos februári időpontban történő megtartását, ezért azt az Elnökség 2021. szeptemberére halasztotta.

Mivel a pandémiás veszélyhelyzet továbbra sem múlt el teljes mértékben, ezért az Elnökség döntése értelmében a kísérő programokat - szponzoraink kiállítását kivéve – nem tarjuk meg, így a program egynapos lesz. Bízunk benne, hogy 2022. februárjában már a teljes programot – a Cukrászbállal együtt - meg tudjuk tartani.

Az élet azonban nem állt meg, így 2020-ban és 2021. eddig eltelt időszakában is rengeteg programot tudtunk megvalósítani, továbbfejlesztettük székházunkat és tanműhelyünket. Jelentős eredményeket értünk el, melyekre büszkék vagyunk. Szeretnénk ezeket az eredményeket bemutatni Önöknek és megtervezni az elkövetkező időszakot, mely reményeink szerint még nagyobb sikereket tartogat az Ipartestület és ezzel együtt az Önök számára.

Örömmel tapasztaljuk, hogy erősödik a közösségi érzés tagjaink között, egyre aktívabbak programjainkon és azonosulnak céljainkkal. Kérjük, minél többen jöjjenek el, vegyenek részt közgyűlésünkön, hiszen az eredmények és sikerek közösek, csakúgy, mint a jövőnk, minden Önökért történik.

Az Ipartestület 2021. évi rendes Közgyűlését és kísérő rendezvényeit 2021. szeptember 6-án tartja a lajosmizsei Új Tanyacsárdában.

Cím: 6055 Felsőlajos, Közös 150.

A Közgyűlés időpontja: 2021. szeptember 6. hétfő, 13:00 óra.

A közgyűlést határozatképtelenség esetén 14:00 órára halasztjuk.

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 31.

A cikk alján (a "Bővebben" gombra kattintás után) letölthető a jelentkezési lap, a Közgyűlés napirendi pontjai és határozat javaslatai, valamint a meghívó pdf formátumban. A 2020-as gazdálkodási adatokat és 2021-es költségvetés tervezetet hírlevélben küldtük meg Önöknek.

Partnereink kiállítása

2021. szeptember 6. 10:00 órától

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idei évben is partnereink kiállítása kíséri a Közgyűlést. 2021. szeptember 6-án (hétfőn) reggel 10:00 órától nyílik lehetőség a személyes kontaktusra, az ajánlatok megtekintésére.

A Közgyűlést megelőzően lehetőségük van egy kiváló büféasztalos ebéd elfogyasztására és közvetlen beszélgetésekre a Kollégákkal.

Az ebéd időpontja: 12:00 – 14:00 óra között

A svédasztalos ebéd díja: 7.150,- Ft / fő (Az italfogyasztás külön, helyben fizetendő.)               

Menü (büféasztal):

Kedves Érdeklődők!

Magyarország Tortáját, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, valamint az "Egy a Természettel" tortákat 2021. augusztus 20-tól vásárolhatják meg Budapesten a Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.), valamint az alább letöthető listákban szereplő cukrászdákban országszerte.

MOT 2021 parlamenti vetítés small beszterce rozsaja egesz szelettel small 3 Egy a természettel torta vetites small

Felhívjuk figyelmüket, hogy a listákon szereplő cukrászdák augusztus 20-22. között készítik a tortákat bizonyosan, ezt követően érdeklődjenek a cukrászdákban, hogy kapható-e a keresett torta.

Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A jubileumi alkalomra a verseny új hivatalos logót is kapott.

MOT logo W

Kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket vár minden évben az Ipartestület, olyan tortákat, melyek az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.

Bár a nyertest, Fodor Sándort (Habcsók Cukrászda, Budapest) a NAPRAFORGÓ ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jól esik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet. Csokoládés, ropogós talpon, búzaliszt mentes, pirított napraforgó őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.

MOT 2021 parlamenti vetítés small

A tápiószecsői Hisztéria cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Beszterce rózsája” győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be, ahol kihirdették a 2021-es Magyarország Tortáját, amely a „Napraforgó” nevű édesség lett, valamint a Vadászati és Természeti Világkiállítás tortáját, a „Nimród” elnevezésű kreációt. A győztes tortákat a nagyközönség augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyre - melyet jubileumi 10. alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával -, az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez. 

Az idei győztes a Beszterce rózsája lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített. Az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi. A Beszterce rózsája a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenkénti energiatartalma 206,3 kcal, míg szénhidrátértéke 12,4 gramm, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt. A torta laboratóriumi vizsgálatait a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.

A győztes torta készítője fődíjként egy Beurer Health Manager csomagot vehetett át a Beurer Medical Hungary Kft. jóvoltából, valamint a 170 éves Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kézzel rajzolt és festett, nagy értékű, egyedi tortatartó tálát, mely az ünnepi alkalomra készült.

beszterce rozsaja egesz szelettel small 3

beszterce rozsaja szelettel felulrol small

A leginnovatívabb recept” különdíjat a 77 Elektronika Kft felajánlásával a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda cukrászai, Novák Ádám és Dovalovszky Barbara nyerte a Szeszélyes dió nevű tortával.

A legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült tortáért a Diabess Kft. különdíját Karikó Orsolya, a Vanília & Gelarto Cukrászda cukrásza kapta Erdei Nimfa nevű tortájával.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.  

Az idén jubileumi, tizenötödik alkalommal megrendezett Magyarország Tortája versenyen Fodor Sándor - a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának - kreációja, a „NAPRAFORGÓ” elnevezésű torta nyerte el a Magyarország Tortája címet.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén az Ipartestület a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként meghirdette az „Egy a Természettel” versenyt is, melyet Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere nyert meg „NIMRÓD” fantázianevű alkotásával.

LOGO tempus erasmusflag

Erasmus+ 2018-1-HU01-KA102-047044 projekt összefoglalója

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Tempus Közalapítványnál csökkentett költség és programmódosítással sikeresen pályázott 2018-ben a »FLOW « Cukrászati trendek Európában című projektjével.

2018.november 27-én értesítést kapott az Ipartestület, hogy lehetőségünk van 29.624,00 euró költséghatárig a mobilitási programunkat megvalósítani.

Az Ipartestület újragondolta, hogyan és mit tud megvalósítani a tervezett programból és fedezeti számításokat végzett, majd egy módosított/újraírt pályázatot adott be.

A szerződés aláírására a Tempus Közalapítvány részéről 2018. december 20-án került sor.

DSC04917 s DSC04943 s

DSC05044 s DSC05243 s

DSC05272 s

Pályázatszám: 2018-1-HU01-KA102-047044

Projektfelelős: Vojtek Éva

A megnyert támogatási összeg: 29.624,00 euró

A felhasznált támogatási összeg: 28.607 euró, melyből folyamatban van vis major költség visszaigénylése

Tempus Közalapítvány átutalt 23 699,2 euró (80%)

A pályázatunk célja volt a magyar cukrászat területén dolgozók non-formális tudásbővítése.

Két helyszínen, 14 résztvevőnek kínáltuk ezt a lehetőséget.

 

A projekt kedvezményezettjei:

Cukrászok, szakoktatók, gyakorlati oktatók, a munkahelyi szakmai gyakorlatok koordinátorai, fiatal pályakezdők voltak.

Jelen programunk ahhoz járult hozzá, hogy a résztvevő a külföldi tapasztalatszerzés után

- javítsa a hazai szakoktatási, szakképzési rendszer minőségét és relevanciáját, elősegítve az oktatási szakemberek szakmai fejlődését, valamint az oktatás és a munka világa közötti szorosabb együttműködést,

- a külföldön szerzett továbbképzés igazolása beépüljön a szakmai életútjukba. (Europass, külföldi mesterkurzusok részvételi igazolása)

- alkalmazni tudja a megszerzett innovációt, az új technológiát

- hozzájáruljon személyes szakmai fejlődéshez

Szervezeti elvárt hatás:

- a magyar kézműves cukrászszakma pozicionálása a piacon

- ipartestület társadalmi elismertségének növelése bel- és külföldön egyaránt

- nemzetközi kapcsolatok szélesítése

- szakmai kohéziós erő megerősítése

MOT logo W

Kedves Tagjaink!

Háromfordulós zsűrizési körben idén is kiválasztottuk Magyarország Tortáját, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal együttműködve a „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny győztesét.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. tortája is kiválasztásra került.

A torták hivatalos sajtótájékoztatója várhatóan 2021. augusztus 3-án lesz. Eddig az időpontig a nyertes tortákat nem hozhatjuk nyilvánosságra. A pontos időpontról a későbbiekben tájékoztatni fogjuk Önöket.

A torták 2021. augusztus 20-tól lesznek árusíthatók. A recepteket kizárólag tagjainknak adjuk ki, a jelen tájékoztatóban leírt módon. A receptek csak az év végétől lesznek sajtó nyilvánosak.

Annak érdekében, hogy tagjaink megfelelően fel tudjanak készülni a torták elkészítésére, a mai naptól a recepteket, technológiát jelszóval védve feltesszük honlapunkra (www.cukraszat.net), a Magyarország Tortája/2021/Magyarország Tortája 2021, a Magyarország Tortája/2021/Magyarország Cukormentes Tortája 2021, illetve a Magyarország Tortája/2021/Egy a Természettel torta 2021 menüpontok alá.

Ahhoz, hogy megkapják a megtekintéshez és letöltéshez szükséges jelszót, a cikk alján letölthető nyilatkozato(ka)t aláírva küldjék vissza számunkra, szkennelve, e-mailen. 

A nyilatkozat(ok) kézhezvétele után az egyéni felhasználónevet és jelszót/jelszavakat e-mailen fogjuk Önöknek elküldeni, melyek segítségével jelentkezzenek be a honlapunkon a jobb oldalon található „Bejelentkezés” ablakban. Ezután már hozzáférhetnek a recepthez.

A torták alapanyagairól ajánlatot kértünk partnereinktől, a beérkezett ajánlatokat szintén ezekben a menüpontokban tekinthetik meg bejelentkezés után.

A Magyarország Tortája, a Magyarország Cukormentes Tortája és az „Egy a Természettel” torta receptjeihez külön nyilatkozatok tartoznak.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy felhasználónevet és jelszót csak azon tagjainknak adunk, akiknek a kiszámlázott tagdíja rendezve van.

A torták elkészítéséhez technológiai segítséget kaphatnak a menüpontok alá a későbbiekben felkerülő videókból. SEM A VIDEÓK, SEM A FOTÓK NEM HOZHATÓK NYILVÁNOSSÁGRA, NEM ADHATÓK ÁT MÁSNAK, NEM OSZTHATÓK MEG SEMMILYEN FELÜLETEN!

Bemutató sütést fogunk tartani székházunkban mindhárom torta elkészítéséről augusztus elején. A pontos időpontról későbbiekben tájékoztatást küldünk.

A nyilatkozatokban jelezzék, hogy hány darab tortatáblát igényelnek a Magyarország Tortájához, illetve az „Egy a Természettel” tortához.
Üzletenként 1 db táblát díjtalanul biztosítunk Önöknek.

A nyilatkozato(ka)t visszaküldő cukrászdákat úgy vesszük, hogy jelentkeztek az adott torta készítésére és árusítására augusztus 20-tól. Amennyiben a receptek ismeretében mégis úgy döntenek, hogy nem készítik a tortát, kérjük, jelezzék azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen 2021. augusztus 9-ig.

Azon tagjainknak, akik visszaküldik a nyilatkozato(ka)t, és nem jeleznek vissza, augusztus 9. után postai úton elküldjük a tortákhoz tartozó süteményes táblákat. A Magyarország Tortájáról és az „Egy a Természettel” tortához a kinyomtatható plakátoka e-mailen küldjük, a „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny győzteséről a plakátot az Egy Csepp Figyelem Alapítványtól kapják meg. A plakátokat kérjük, hogy helyezzék ki cukrászdájukban.

Kérjük szíves megértésüket, ezek az intézkedések az ÖNÖK ÉRDEKÉBEN történnek, azért, hogy a torták minőségét megóvjuk, és az elkövetkező években is a vásárlók, és ezáltal a cukrászdák kedvenc termékei közé tartozzanak.
Ez mindannyiunk közös érdeke!

A résztvevő cukrászdák listája (amennyiben időben jelentkeznek), felkerül az Ipartestület honlapjára, valamint a cukormentes tortát készítő cukrászdák listája felkerül még a www.magyarorszagcukormentestortaja.hu weboldalra is.

Kérjük, hogy a recepteket saját érdekükben NE ADJÁK ÁT MÁSNAK, VALAMINT A HIVATALOS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓIG NE NYILATKOZZANAK SENKINEK MÉG A TORTÁK NEVÉRŐL SEM!

Kérjük, hogy időben küldjék vissza a nyilatkozatokat, hogy a receptekhez hozzáférjenek, mert lesznek olyan napok a nyár folyamán, amikor az ipartestületi iroda szabadság miatt zárva tart.
Ezeken a napokon és a hétvégéken nem tudunk Önöknek felhasználónevet és jelszót küldeni.

A nyilatkozatokat elküldők hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete (Adatkezelő) a megadott személyes adataikat a honlapján (www.cukraszat.net) megtalálható „Adatkezelési és Adatvédelmi Tájékoztatóban” leírt módon kezelje. Kijelentik, hogy az „Adatkezelési és Adatvédelmi Tájékoztatóban” leírtakat megismerték, azokkal egyetértenek.

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal.

Bővebb információ:

Selmeczi László: +36 70 977 0050

Erdélyi Balázs:   +36 30 549 4000

Pécsváradi Aliz: +36 30 641 3634

A versenyek támogatói: 

ITM halozatos logo szlogennel HU Vadászat logo

 

Vissza a tetejére