MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Sirha banner 580

Hírek, információk

Kedves Tagjaink!

A Sirha Budapest 2024. kiállítás szakmai partnereként díjtalan belépést biztosítunk Önöknek a kiállításra.

A SIRHA Budapest, Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása 2024. március 5. és 7. között az hatodik alkalommal várja a szakembereket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Ipartestületünk mindhárom napon látványos szakmai programokkal várja a cukrász szakembereket a „G” pavilonban.

- Március 5-én a Pataki János emlékversenyen több, mint 60 felnőtt és tanuló cukrász díszmunkát tekinthetnek meg az Ipartestület standján.

- Március 6-án a Fagylalt Arénában játékos és kreatív fagylalt versenyt tekinthetnek meg „Fagylalt Kaland” elnevezéssel. Ez a vetélkedés olasz és magyar cukrász és fagylaltmesterek mentorálásával, vezetésével történik, de a főszereplők a cukrász tanulók. A program elsődleges célja az edukáció, a fiatalokkal megismertetni a fagylaltkészítés rejtelmeit, de emellett a szórakoztatás, a játékosság is nagyon fontos része a programnak.

A versenyen készülő fagylaltok kóstolhatók lesznek a közönség számára.

A verseny zsűrizési feladatait a világbajnoki bronzérmes magyar csapat tagjai látják el, akik a verseny szünetében bemutatót is tartanak a közönségnek.

Az esemény műsorvezetőjének Harsányi Leventét kértük fel.

- Március 7-én a Magyarország Tortája verseny első zsűrizési körét tekinthetik meg. A zsűrizés élőben a szakmai közönség előtt zajlik. A nevezett torták vitrinekben ki lesznek állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják a versenymunkák értékelését.

A díjtalan regisztrációt az alábbi linken tudják elvégezni:

https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/cukrasz/

A napi egyszeri belépésre jogosító belépőt a rendszer a regisztráció során megadott e-mail címre küldi. Egyszerre csak egy személyt tudnak regisztrálni, de több személy részére is el tudják végezni a regisztrációt ugyanazon e-mail cím megadásával.

Várjuk Önöket szeretettel standunkon és programjainkon!

Kedves Tagjaink!

Szeretettel várjuk Önöket a Közgyűlésünket megelőzően szponzoraink és partnereink kiállítására, mely a közgyűlési terem előtti foyer-ben, illetve az abból nyíló különteremben tekinthető meg.

Borító prosi2024

A szakmai kiállítás 10:00 órától 17:00 óráig tart nyitva.

Rekord mennyiségű, 24 szponzor és partner cég képviselőivel találkozhatnak, így lehetővé válik a személyes kapcsolatfelvétel, a termékek megismerése, az üzletkötés, valamint a szakmai kapcsolatok ápolása.

A cikk alján letölthető a Kiállítói prospektus, melyben a kiállító cégek bemutatkozását tekinthetik meg.

A prospektusban szereplő cégeken túl az Aromitalia, a Martin Braun Kft. és a T. Nagy Tamás Kft. is kiállít a rendezvényen.

Szintén invitáljuk Önöket Hivatalos Kiemelt Támogatónk, az Ireks-Stamag Kft. előadására a Közgyűlést megelőzően.

Jankó Miklós úr, az Ireks-Stamag Kft. ügyvezetője tart Önöknek előadást a következő címmel:

„Az IREKS-STAMAG Kft. szerepvállalása a duális képzés területén, kapcsolatépítés, rendezvények, partnerség, látványos eredmények.”

Az előadás időpontja: 13:30

Helyszíne: HUNGUEST BÁL RESORT – Közgyűlési terem

Várjuk Önöket szeretettel!

mct logo egy csepp logo frissitett yellow circle 2 MCI logó

Az egészségtudatos és korszerű táplálkozás melletti elköteleződés jegyében, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és azzal együttműködésben a Magyar Cukrász Ipartestület ismét meghirdeti a Magyarország CukormentesTortája versenyt.

Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért küzdő nonprofit szervezet. Hazánkban legalább 1,5 millió embert érint a diabétesz: számukra nem javasolt a hozzáadott cukorral készült édességek fogyasztása. A program a cukorbetegek mellett azoknak is alternatívát kínál, akik szeretik az édességeket, de fontos nekik, hogy ne cukorral és finomított fehér liszttel készült desszertet válasszanak.

A program célja még a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségének erősítése, ennek érdekében új, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák bevezetése a cukrászatokba. A verseny nyílt: az Ipartestület tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások. Magánszemélyek nevezését élelmiszerbiztonsági szempontok miatt nem tudjuk fogadni. A nevezés díjtalan, több tortával is lehet nevezni. A nyertes torta lesz 2024. év Magyarország Cukormentes Tortája.

A nyertes recept idén is meghatározott feltételek szerint csak az Ipartestület tagjai számára biztosított, akik a tortát 2024. augusztus 20-tól árusíthatják. Az alapítvány továbbá (mint a projekt ötletgazdája) vállalja, hogy széles körben ismertté teszi a programot, és országos kommunikációval támogatja annak népszerűsítését. Az alapítvány fenntartja a jogot a torta nevének megváltoztatására.

Új, kreatív ötleteket, elsősorban hazai alapanyagokból készülő, az ünneppel összefüggésbe hozható tortákat várunk. A bírálati szempontok között szerepel az ízvilág és a kivitelezés mellett a szénhidrát- és az energiatartalom, valamint az előállítási költség és az alapanyagok kiegyensúlyozott aránya is. A versenyre csak olyan tortával lehet nevezni, amely megfelel a vonatkozó rendeletben szereplő, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kategóriának (ld. 1924/2006/EK rendelet, rövid kivonat a 2. számú mellékletben). A nevezett torták megfelelését a recept alapján a program dietetikusa bírálja el. A győztes tortát független élelmiszer laboratóriumban vizsgálják be. A rendeleti kategória megnevezése és rövid leírása megjelenik a győztes torta kommunikációjában. A nevezést a torta zsűrizése előtt elektronikus formában kell elküldeni. Ebben szerepelnie kell a cukrászda vagya vendéglátó egység, és a tortát készítő, ott dolgozó cukrász/cukrászok nevének.

Nevezési határidő: 2024. március 25.

Nevezni recepttel, az elkészítés pontos technológiai leírásával és a két fotóval (egész torta és szelet), valamint, valamint a kitöltött nevezési lappal a következő e-mail címen lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nevezési lap a cikk alján letölthető. Kérjük, a jelentkezés előtt a torta elnevezését ellenőrizzék, hogy nem esik-e védjegyoltalom alá. Előzetes tápanyagszámítást nem kérünk.

A nevezés tartalmát és formai követelményeit tartalmazó részletes versenykiírás a cikk alján szintén letölthető.

Minden pályázó nevezését szeretettel várjuk!

Egy Csepp Figyelem Alapítvány és Magyar Cukrász Ipartestület 

MCI logó fehér

 

Kedves Tagjaink!

A cikk alján letöthetik a 2024. február 12-i Közgyűlés napirendi pontjait és határozat javaslatait.

Közgyűlés ideje: 2024. február 12. - 13:00 óra

Közgyűlés helyszíne: HUNGUEST HOTEL BÁL RESORT ****

Cím: 8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 14.

Amennyiben a Közgyűlés 13:00 órakor nem határozatképes, úgy megismételt Közgyűlés megtartására ugyanazon helyszínen és napon 14:00 órakor kerül sor, mely a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

Amennyiben szállást és/vagy étkezést szeretnének rendelni, kérjük, hogy a korábbi hírleveleinkben küldött, illetve honlapunkról is letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) jelezzék azt számunkra.

Felhívjuk figyelmüket, hogy étkezést a helyszínen nem tudnak kérni, azt előre szükséges megrendelni!

Szintén alább letölthető az Ipartestület egységes szerkezetbe foglalt alapszabály tervezete.

Az Elnökség az Alapszabályunk felülvizsgálatáról, és szerkezeti, valamint kisebb tartalmi átdolgozásáról hozott határozatot. A felülvizsgálatot egyrészt az indokolta, hogy az 1990-es években eredetileg elfogadott alapszabályban a célok és feladatok között olyan meghatározások is szerepeltek, melyek már idejüket múlták, így aktualizálásuk szükségessé vált.

Másrészt az Ipartestület szervezeti felépítésének szintén többszöri változása miatt néhol kisebb következetlenségek alakultak ki a szövegezésben, valamint a Polgári Törvénykönyv és a Civil Törvény rendelkezéseinek korábbi változásai is szükségessé tették a jogszabályoknak való megfelelés biztosítását.

Az ügyvédi felülvizsgálat és átdolgozás megtörtént, az egységes szerkezetbe foglalt alapszabályt csatoltan küldjük, melyet a Közgyűlésnek kell elfogadnia.

A lényegi változások vastag dőlt betűvel vannak jelölve a dokumentumban.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a KSH által megállapított éves infláció 17,6 % volt 2023-ban, de az Ipartestület és a Mestercukrász Kft. megnövekedett költségei ellenére is sikerült stabil gazdálkodást folytatnunk 2023-ban, így az Elnökség 2024-re NEM terjeszt a Közgyűlés elé tagdíj emelési javaslatot, ezzel is támogatva a sok nehézséggel küzdő cukrász vállalkozások működését! A módosított alapszabályban szereplő éves inflációkövető tagdíj emelés csak jövő évtől, 2025-től válik hatályossá, amennyiben azt a Közgyűlés elfogadja.

Az Ipartestület, valamint a Mestercukrász Kft. 2023-as gazdálkodási adatait, valamint a 2024-es költségvetés tervezetet tartalmazó táblázat a cikk alján szintén letölthető.

A Kézműves Cukrászatért Alapítvány kuratóriumában és felügyelő bizottságában személyi változások történnek, ezért az Alapítvány alapító okiratát is módosítani szükséges.

Az egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirat alább szintén letölthető. A változások vastag piros betűvel vannak jelölve a szövegben.

Az egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okiratot a Közgyűlésnek kell elfogadnia.

Várjuk Önöket szeretettel Közgyűlésünkön!

logo GWC contorno bianco bassa 2 GWC MAX 4766

Az Európa-bajnoki bronzérem után a Somogyi Renáta, Gáborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat világbajnoki bronzérmet szerzett az olaszországi Riminiben zajló 10. jubileumi Gelato World Cup-on.

A tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a világbajnoki döntőbe, ahol újabb szenzációs sikert ért el a magyar csapat.

A második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az arany érmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét.

A magyar csapat produkciójának tematikája „Alice in Wonderland”, azaz Alice Csodaországban volt, minden versenyfeladat a meseregény témájához illeszkedett.

A négy napos megmérettetésen dekorált fagylalt tégelyt, fagylalt tortát, fagylalt pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés” alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.

A Gelato World Cup-ot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb fagylalt trendeket.

További információ: Somogyi Renáta csapatkapitány +36 30 240 2672

GWC MAX 4395 GWC MAX 2895

GWC MAX 4598 GWC MAX 4709

Nagy felbontású további képek a következő linken érhetők el: 

https://drive.google.com/drive/u/2/folders/1S4nPwEK7gAEsxLfo7feH0x3YJTTxH0U_

Forrásmegjelölésként kérjük használják: www.gelatoworldcup.com 

kozgyules meghivo

Kedves Tagjaink és Partnereink!

Szeretettel invitáljuk Önöket éves Közgyűlésünkre és kísérőprogramjaira. Nagy örömmel jelentjük be, hogy idén is a teljes programot megtartjuk, a Cukrászbállal együtt, így felszabadultan és vidáman élvezhetjük egymás társaságát egy kitűnő vacsora és kiváló élőzene kíséretében akár a táncparketten is.

Az elmúlt év is rengeteg programmal, eseménnyel és eredményes munkával telt. Szeretnénk ezeket az eredményeket bemutatni Önöknek és megtervezni a következő évet, mely reményeink szerint újabb sikereket tartogat az Ipartestület és ezzel együtt az Önök számára.

Örömmel tapasztaljuk, hogy újra erősödik a közösségi érzés tagjaink között, egyre aktívabbak programjainkon és azonosulnak céljainkkal. Kérjük, minél többen jöjjenek el, vegyenek részt közgyűlésünkön, hiszen az eredmények és sikerek közösek, csakúgy, mint a jövőnk, minden Önökért történik. Továbbra is csak összefogással tudunk sikereket elérni.

A tavalyi sikeres és jó hangulatú program után az Elnökségünk úgy döntött, hogy visszatérünk idén is Balatonalmádiba.

Az Ipartestület 2024. évi Közgyűlését és kísérő rendezvényeit 2024. február 11-13. között, ismét a HUNGUEST BÁL RESORT**** -ban tartja.

Cím: 8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 14.

A Közgyűlés időpontja: 2024. február 12. hétfő, 13:00 óra. A közgyűlést határozatképtelenség esetén 14:00 órára halasztjuk.

A Közgyűlés estéjén ismét megtartjuk CUKRÁSZBÁLUNKAT is, ahol kitűnő ételek és italok mellett hangulatos ÉLŐZENE és tombolasorsolás is biztosítja az Önök felhőtlen szórakozását.

A talpalávalót egész este a fergeteges hangulatot teremtő Búgócsiga zenekar szolgáltatja. A részvételi díj ezen felül tartalmazza a welcome drinket és az éjféli büfét is. Tombolasorsoláson értékes nyeremények várhatók!

Jelentkezési határidő: 2024. február 1.

A mellékelt jelentkezési lapon kérjük naponként külön feltüntetni, hány szobát rendelnek, illetve hány fő kívánja igénybe venni az étkezéseket. Jelentkezési határidő: 2024. február 1.

A mellékelt jelentkezési lapokat e-mailen (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) szíveskedjenek visszaküldeni.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idei évben is partnereink kiállítása kíséri a Közgyűlést. 2024. február 12-én (hétfőn) reggel 9:00-17:00 óra között nyílik lehetőség a személyes kontaktusra, az ajánlatok megtekintésére.

Reméljük, hogy mindez szervesen hozzájárul ahhoz, hogy minden kedves kolléga, barát, rokon, ismerős, aki eljön, nagyon jól fogja érezni magát.

Bízzunk benne, hogy e három napot együtt, kellemes hangulatban fogjuk eltölteni, és élményekkel, energiával feltöltődve, újult erővel fogjuk folytatni a megkezdett 2024-es évet.

Előre is köszönjük támogatóink segítségét, a kiállítóink és kollégáink részvételét.

Az Ipartestület Elnöksége

A programokat, szállás és étkezési díjakat tartalmazó meghívót, valamint a jelentkezési lapot alább letölthetik.

Lábléc sweeTEN4.0

Kedves Tagjaink!

Az Ipartestület idén is sikeresen pályázott a Nemzeti Tehetség Program által kiírt tehetséggondozó programra, pályázati szám: NTP-TEHETSEG-23-0011

Az évek óta eredményes tehetséggondozó programunkat, így 2024-ben folytatni tudjuk.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben látókörükben, műhelyükben motivált, tehetséges fiatalt ismernek, javaslatukkal támogassák részvételüket a programban.

A képzés tematikája:

 • a magyar tradicionális cukrászat bemutatása, hungarikumok a cukrászatban (elmélet, gyakorlat)
 • az innováció megjelenése a modern/ egészséges táplálkozási szokások tükrében (elmélet, gyakorlat)
 • gazdasági, vállalkozási ismeretek
 • pszichológiai tréning (önkép megismerése, retorikai ismeretek, érvelési attitűdök erősítése)
 • szakmai eseményeken részvétel

A program januárban indul, 3 hetente 1 napot tervezünk és júniusban zárul.

Várjuk visszajelzésüket, javaslataikat.

A jelentkezőktől egy CV-t, egy motivációs levelet és Önöktől egy ajánló levelet kérünk.

Jelentkezési határidő: 2024. január 10.

A jelentkezéseket erre az email címre várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Üdvözlettel

Magyar Cukrász Ipartestület

Vojtek Éva projektfelelős

Bővebb felvilágosítás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ADVENTI PIRKADAT, DIÓS és MÁKOS – Az Év Bejglije 2023. verseny eredményei

Sajtóközlemény

ÉB logo

A Magyar Cukrász Ipartestület az idén negyedik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára.

Az Ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén az Ipartestület kezdeményezett.

„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Ilyenek pl. a dió és mák mellet a gesztenye, a gyümölcs és gyümölcskészítmények, a kakaó- és csokoládétermékek, fűszerek, citromhéj, mazsola, méz, olajos magvak, tej és tejtermékek. Ebben a kategóriában indulhattak a vegyes töltelékű, különleges bejglik is.

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből álló zsűri, akik mellé „műkedvelő” zsűritagok is csatlakoztak.

A zsűri tagjai voltak:

 • Auguszt Flóra cukrász – Belvárosi Auguszt Cukrászda, Budapest
 • Babik Edit – főtitkár, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
 • Barta Enikő cukrász - Desszert by Sugar & Candy, Szeged
 • Gyuris László cukrászmester - A Cappella Cukrászda, Szeged
 • Harsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, és egyben cukrász kolléga
 • Karl Zsolt cukrászmester - Karl Cukrászda, Dunaharaszti
 • Kiss Zoltán cukrászmester – Családi Kiss Cukrászat, Lajosmizse
 • Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke
 • Mészáros Gábor cukrászmester – Mészáros Cukrászda, Szombathely

Az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek.

MOT logo W

MAGYARORSZÁG TORTÁJA - VERSENYKIÍRÁS 2024.

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások. Magánszemélyek nevezését élelmiszerbiztonsági szempontok miatt sajnos nem tudjuk fogadni.

Minden versenyző maximum 2 db tortával nevezhet.

A nyertes torta lesz 2024. év Magyarország Tortája. A nyertes receptet az aktuális évben is csak az Ipartestület tagjai számára biztosítjuk, a meghatározott feltételek szerint, akik a tortát majd 2024. augusztus 20-tól árusíthatják.

Új, kreatív ötletek mellett, a magyar cukrászat hagyományain alapuló, főként magyar alapanyagokra épülő tortákat várunk. Koprodukcióban készült, több Kolléga ötlete és összefogása révén született tortával is lehet nevezni! A csapattagokat a nevezési lapon kérjük megnevezni!

A 2024. évi versenyünket a „Szuperélelmiszer” témakörben hirdetjük meg, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívjuk fel a figyelmet. Olyan új, kreatív torták nevezését várjuk, melyek jellegzetes, meghatározó ízeit az alábbi alapanyagkosarakban felsorolt, hazai „szuperélelmiszernek” számító alapanyagok alkotják.

Az alábbi alapanyagkosarakból minimum kettő alapanyagot fel kell használni a nevezett tortáknál: (kérjük lehetőleg kettő különböző csoportból választani)

 • bogyós gyümölcsök: áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder,
 • gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles,
 • zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya,
 • olajos magok: dió, mandula, tökmag, mogyoró.

Felhasználásra javasolt további alapanyagok: homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.

A versenymunkák nem tartalmazhatnak:

 • aromákat, fondokat,
 • ét-, tej- és fehér bevonókat,
 • növényi habot, margarint,
 • egészségre ártalmas mesterséges adalékanyagokat,
 • modell burkolóanyagot.

A nevezési díj ipartestületi tagok számára: 18.000 Ft + ÁFA / torta (bruttó 22.860 Ft)

Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj: 55.000 Ft + ÁFA / torta (bruttó 69.850 Ft)

Nevezései határidő: 2024. február 20.

A nevezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.

A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető.

A nevezési díjról számlát állítunk ki, melyet a Mestercukrász Kft. 10402166-50526785-84821001 számú számlájára kérünk befizetni/átutalni.

A recepteket (grammban megadva, Word vagy Excel fájlban - szerkeszthető formában kérjük), az elkészítés pontos technológiai leírását, valamint a tételes, teljes árkalkulációt (a torta nettó nyersanyag értékével együtt) a nevezési laphoz mellékelni kell!

Érvényes nevezésnek az tekinthető, ha a nevezési lap, a recept, a technológiai leírás és az árkalkuláció is megérkezik a megadott e-mail címre, valamint a nevezési díjat a megadott számlaszámra átutalták/befizették.

A beérkezett nevezések sorrendjében összesen 30 db torta nevezését tudjuk fogadni!

Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a verseny menetéről.

A nevezett torták:

 • 22-24 cm átmérőjű kerek, illetve egy tortakarikához hasonló méretű (pl.: 20x20 cm-es, vagy 18x25 cm-es) szögletes alakúak lehetnek (a szögletes tortáknál maximum 5-6 cm-es magasságot ajánlunk)
 • hangsúlyosabban, minimum 40%-ban tartalmazzanak felverteket, vagy egyéb tészta rétegeket és lehetőleg három rétegben, hogy jobban képviselje a torta a magyar cukrászati hagyományokat,
 • magasságuk dekorációval együtt maximum 8 cm lehet,
 • dekorációjának mindenki által elkészíthetőnek és „sorozatgyártásra” alkalmasnak kell lennie. 

 

 pataki logo

Tisztelt Kollégák és Tanulók!

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben ötödik alkalommal rendezi meg a Pataki János Emlékversenyt tanulók és felnőttek részére, tortadíszítés, artisztika és cukorvirág kategóriában.

Szeretnénk, ha minél több szakmáját szerető kolléga és leendő kolléga venne részt a versenyen, összemérné tudását egy igényes, nemzetközi szakkiállítás keretében megrendezett, a nagyközönség számára is látványos versenyen, ahol a kimagasló magyar cukrászatot tudjuk együtt népszerűsíteni.

A verseny 2024. március 5-én kerül megrendezésre a Magyar Cukrász Ipartestület gondozásában, a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA Szakkiállítás keretein belül. A verseny a HUNGEXPO „G” pavilonban kerül megrendezésre, melyben várhatóan több mint 20.000 látogató tekintheti majd meg a kiállított versenymunkákat.

A Magyar Cukrász Ipartestület által rendezett verseny célja a magyar cukrászok kiemelkedő képességének és teljesítményének, valamint a cukrászművészet újdonságainak széleskörű, nyilvános bemutatása, továbbá új ötletek segítségével lendületet adni a fiatal cukrász generációnak.

Hivatalos Kiemelt Támogatónk, valamint Platina és Arany fokozatú szponzoraink jóvoltából értékes különdíj felajánlások is érkeztek összesen 1.000.000 Ft értékben, melyek a versenykiírásban olvashatók!

A cikk alján a részletes versenykiírás és a nevezési lapok letölthetők.

Kérjük, figyelmesen olvassák el a kiírást, nevezni csak az abban foglaltaknak megfelelően lehet.

A nevezési határidő: 2024. február 19.

Várjuk a Kollégák és Tanulók nevezését!

BP150 Torta Logo

A BUDAPEST 150 TORTA címet a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis - Születés fantázianevű alkotása, Müller Csilla kreációja nyerte el. 

A cikk alján letölthető listákban szereplő cukrászdák 2023. november 17-től árusítják a tortát.  

Fogadják szeretettel Budapest hivatalos születésnapi tortáját!

 Budapest 150 Torta 3 Budapest 150 Torta 2

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére