MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Kedves Tagjaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elnökség javaslatára, az Alapszabály 1.§-ának módosítását az Ipartestület tagjai által fizetendő vagyoni hozzájárulás mértékéről 2020. február 24-én tartott Közgyűlésünk elfogadta. (A Közgyűlési határozatok a bejegyzés alján olvashatók.)

A határozat értelmében a tagdíj az alábbiak szerint módosul:

1.)

„- az ipartestületi tagdíj éves 5.000.000.000,- (azaz ötmilliárd forint) nettó árbevételig havi 10.000 Ft, azaz évi 120.000 Ft, melyet az Elnökség a tag írásbeli kérelmére, megfelelő indoklás esetén havi 5.000 Ft-ig egyedileg mérsékelhet

- az ipartestületi tagdíj a tag választása szerint negyedéves, féléves, vagy éves periódusonként kiállított számla ellenében fizetendő

- abban az esetben, ha a tag az adott évre eső teljes  tagdíját két részletben az adott év április 1.-ig, és augusztus 1.-befizeti, akkor az éves tagdíj összegéből 12.000 Ft kedvezmény illeti meg

- abban az esetben, ha a tag az adott évre eső teljes tagdíját egy összegben az adott év április 30.-ig befizeti, akkor az éves tagdíj összegéből 24.000 Ft kedvezmény illeti meg.

2.)

- az ipartestületi tagdíj éves 5.000.000.000,- (azaz ötmilliárd forint) – 100.000.000.000,- (azaz százmilliárd forint) nettó árbevétel között 2.000.000,- Ft, melyet a tag az adott év április 1-ig köteles befizetni.

- az ipartestületi tagdíj éves 100.000.000.000,- (azaz százmilliárd forint) nettó árbevétel fölött 3.000.000,- Ft, melyet a tag az adott év április 1-ig köteles befizetni.”

Indoklás:

1.)

Az Ipartestület az elmúlt három évben nagyon jelentős eredményeket ért el, melyekből minden Tag részesül. Elkészült új székházunk átépítésének első üteme, valamint olyan tanműhelyt hoztunk létre, melyre európai szinten is büszkék lehetünk. Ezt a tavalyi évben lezajlott mestervizsga felkészítések és vizsgák, valamint sikeres tanfolyamaink is bizonyították.

A tavalyi évben tagjaink közül sokan segítették önkéntes adományokkal (tortajegyek vásárlásával) munkánkat, hálás köszönet illeti őket, a Cukrász Mester magazinban, hírleveleinkben köszönetünket fejeztük ki Nekik, és székházunk „köszönetfalán” is megörökítjük nevüket. Támogatásuk nélkül nem tudtuk volna elérni céljainkat, nem tudtunk volna ilyen jelentős fejlődést elérni.

Ez a fejlődés rengeteg feladattal, munkával, ezáltal rengeteg költséggel járt, miközben az elmúlt három évben a tagdíjakat nem korrigáltuk. A három év alatt a működéshez szükséges fix költségeink is növekedtek (mint ahogy tagjaink vállalkozásának fix költségei is növekedtek). Munkaerő fronton is bővültünk és a további fejlődéshez további munkatársakra is szükség lesz. Az elnökség ezért javasolta a tagdíj korrekciót.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy amennyiben a tag vállalja a tagdíj egy összegű befizetését adott év április 30-ig, úgy tagdíja változatlan marad és az iroda adminisztrációs terheit is csökkenti!

2.)

Az elnökség az igazságos „közteherviselés” érdekében javasolja a tagdíj mértékének nettó árbevétel alapján történő sávos megállapítását a fentiek szerint.

Kérjük, hogy az alább letölthető nyilatkozatot szíveskedjenek kitöltve és aláírva e-mailen visszaküldeni számunkra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre 2020. március 20-ig!

A nyomtatványban tudnak nyilatkozni arról, hogy milyen tagdíjfizetési periódust választanak és élni kívánnak-e a tagdíj kedvezménnyel.

A tagdíjakat a nyilatkozatok visszaérkezését követően, az Önök által választott periódus szerint fogjuk kiszámlázni.

Aki nem küldi vissza a nyilatkozatot a megadott határidőig, azt úgy tekintjük, hogy nem kíván élni a tagdíjkedvezménnyel és negyedévente számlázzuk neki a tagdíjat.

Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben egyedi tagdíj mérséklést szeretnének kérelmezni, azt a honlapunkról letölthető nyomtatványon tehetik továbbra is meg. (A mérséklés alap kritériuma elnökségi határozat alapján továbbra is max. 4 fő munkavállaló és 40 M forint alatti nettó éves árbevétel.)

A fenti tájékoztatót és a nyilatkozatot postai úton is elküldjük Önöknek.

Kérdéseikkel keressenek minket bizalommal.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020. évi Éves Közgyűlésének határozatai:

1/2020. Kgy. (2020.02.24.) határozat a levezető elnök személyéről

1/1.        A Közgyűlés a közgyűlés levezető elnökének megválasztotta Selmeczi László ügyvezetőt.

2/2020. Kgy. (2020.02.24.) határozat a jegyzőkönyv hitelesítők személyéről

2/1.        A Közgyűlés a közgyűlési jegyzőkönyv hitelesítőinek megválasztotta Auguszt József és Zila            László ipartestületi tagokat.

3/2020. Kgy. (2020.02.24.) határozat a napirendek elfogadásáról

3/1.        A Közgyűlés a közgyűlési napirendet elfogadta.

4/2020. Kgy. (2020.02.24.) határozat a 2019-es Elnöki beszámolóról

4/1.        A Közgyűlés az Elnöki beszámolót elfogadta.

5/2020. Kgy. (2020.02.24.) határozat a Felügyelő Bizottság beszámolójáról

5/1.        A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság beszámolóját elfogadta.

5/2.        A Közgyűlés a 2019-es gazdálkodás adatait elfogadta.

5/3.        A Közgyűlés a 2020-as költségvetés adatait elfogadta.

6/2020. KGY. (2020.02.24.) határozat az Alapszabály módosításáról

6/1.        A Közgyűlés az Alapszabály módosítását elfogadta.

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

  

kogép platina OLDALRA

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

Puratos OLDALRA

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére