MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Tartalomjegyzék

IMG 0518

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott.

Az ipartestület szervezeti felépítésében jelentős változások történtek, így az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat is több ponton változott. Mindkét dokumentum megtalálható az ipartestület honlapján (www.cukraszat.net).

A közgyűlés által megválasztott új Elnökség tagjai:

• Erdélyi Balázs – szakmai elnök (FRER Cukrászat, Mestercukrász Kft., Budapest)
  • Selmeczi László – társelnök (Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)
  • Kiss Zoltán – alelnök (Családi Kiss Cukrászat, Lajosmizse)
  • Ipacs Balázs – alelnök (Hisztéria Cukrászda, Budapest, Tápiószecső)
  • Andrész Zoltán – elnökségi tag (Andrész Cukrászda, Biatorbágy)
  • Auguszt József – elnökségi tag (Auguszt Cukrászda, Budapest)
  • Balogh István – elnökségi tag (Mignon Cukrászda, Debrecen)
  • Balogh László – elnökségi tag (Kézműves Cukrászda, Gyula)
  • Csuta Zsolt – elnökségi tag (Csuta Cukrászda, Csákvár)
  • Damniczki Balázs – elnökségi tag (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)
  • Karl Zsolt – elnökségi tag (Karl Cukrászda, Dunaharaszti)
  • Kiss Károlyné – elnökségi tag (Major Cukrászda, Budapest)
  • Mészáros Gábor – elnökségi tag (Mészáros Cukrászda, Szombathely, Graz)
  • Tóth Norbert – elnökségi tag (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)
  • Urbán Ildikó – elnökségi tag (Ildikó Cukrászda, Szarvas)
  • Varga Margit – elnökségi tag (ex. Zazzi Cukrászda, Budapest)

A Felügyelő Bizottság tagjai:

• Nándori László – Felügyelő Bizottság elnöke (Nándori Cukrászda, Budapest)
  • Bergmann Márta – Felügyelő Bizottsági tag (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)
  • Tóth Zoltán – Felügyelő Bizottsági tag (Dolce Cukrászda, Tapolca)

A szervezeti változások a generáció váltás, a hatékony működés és az ipartestület jövőképében meghatározott célok elérése érdekében történtek.

Az ipartestület új székházában bemutató-képző cukrászműhelyt hozott létre, melyben a legnagyobb volumenű átalakítások megtörténtek, jelenleg a gépesítés és az eszközök beszerzése és telepítése van folyamatban.

A képzőműhely alkalmas lesz az ipartestület rövid és hosszabb távú céljainak eléréséhez, ahol a szakképzésben és mesterképzésben is hangsúlyosabb szerepet tudunk vállalni. Terveink között szerepel, hogy tanműhelyünk legyen az országos cukrász mestervizsga központ. Hosszú távú célunk, hogy a mesterképzés mellett az OKJ-s képzésben is részt tudjunk venni. Óriási a jól képzett és önálló munkavégzésre képes munkaerő hiánya, tennünk kell annak érdekében, hogy ez ne így legyen a jövőben. Teszünk azért, hogy motivált és szakmailag jól felkészült cukrászok lépjenek a munkaerőpiacra.

Olyan referencia műhelyt hozunk létre, ami bázisa lesz ifjú tehetségeink és cukrászmestereink nemzetközi versenyekre való felkészítésének is.

Az oktatóműhely három fő szakmai céllal működik majd:

• cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a
  • tradicionális/hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére
  • a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségi alapanyagok és technológiák használatának elsajátítására
  • az MKIK-val együttműködve cukrász mestervizsga felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen az egész országban
  • fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coaching-gal

Ipartestületünk mindhárom területen évtizedek óta dolgozik és jelentős eredményeket ért el, de oktató/bemutató műhelyünk olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.

Budapest, 2019. február 20.

Ireks kiemelt

Parola